Results 1 to 9 of 9

Thread: Transfer Gold

  1. #1

    Default Transfer Gold

    Kalau satu server kita da habis main tapi dekat dalam server tu ada balance lagi emas, boleh transfer ke emas yg balance tu ke server lain?

  2. #2
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    boleh transfer bro jika Gold tu yg dibeli.. jika Gold yg ditukar dr silver hasil pengembaraan tidak boleh di transfer.. biasanya akan dapat email dr plus@travian.com.my untuk lebihan gold tu..

    Hanya emas yang dibeli boleh dipindahkan. Emas percuma (i.e emas jemputan, emas permulaan atau emas yang ditukarkan dari perak) tidak boleh dipindahkan. Emas juga hanya boleh dipindahkan jika akaun dipadam atau pelayan telah tamat. Selepas akaun anda terpadam sepenuhnya, anda akan menerima e-mel pautan pemindahan emas dalam tempoh 72 jam. Pautan akan dihantar ke e-mel yang digunakan untuk akaun tersebut. Emas hanya boleh dipindahkan kepada akaun dalam Travian Malaysia sahaja.

    Bagi pemain yang memiliki emas percuma dan emas yang dibeli, emas percuma akan digunakan dahulu. Contohnya, jika anda memiliki 35 emas percuma dan membeli 30 emas, anda memiliki jumlah 65 emas. Jika anda menggunakan 30 emas, terdapat baki 35 emas, oleh itu apabila anda membuat pemindahan emas, anda boleh memindahkan 30 emas (yang dibeli) dan baki 5 emas (percuma) tidak boleh dipindahkan.


    http://answers.travian.com.my/index....d=35#go2answer

  3. #3

    Default

    owh...
    terima kasih McZohanz..
    good answer..

  4. #4
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by Spek View Post
    owh...
    terima kasih McZohanz..
    good answer..
    Sama-sama

  5. #5

    Default

    saya cuba transfer gold dari ts2 ke myx, dah 3 hari, tapi admin tak baca lagi igm tu

  6. #6
    Lans Koperal WuNan's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by TaklukJagat View Post
    saya cuba transfer gold dari ts2 ke myx, dah 3 hari, tapi admin tak baca lagi igm tu
    Hanya emas yang dibeli boleh dipindahkan. Emas percuma (i.e emas jemputan, emas permulaan atau emas yang ditukarkan dari perak) tidak boleh dipindahkan. Emas juga hanya boleh dipindahkan jika akaun dipadam atau pelayan telah tamat. Selepas akaun anda terpadam sepenuhnya, anda akan menerima e-mel pautan pemindahan emas dalam tempoh 72 jam. Pautan akan dihantar ke e-mel yang digunakan untuk akaun tersebut. Emas hanya boleh dipindahkan kepada akaun dalam Travian Malaysia sahaja.

    Bagi pemain yang memiliki emas percuma dan emas yang dibeli, emas percuma akan digunakan dahulu. Contohnya, jika anda memiliki 35 emas percuma dan membeli 30 emas, anda memiliki jumlah 65 emas. Jika anda menggunakan 30 emas, terdapat baki 35 emas, oleh itu apabila anda membuat pemindahan emas, anda boleh memindahkan 30 emas (yang dibeli) dan baki 5 emas (percuma) tidak boleh dipindahkan.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by WuNan View Post
    Hanya emas yang dibeli boleh dipindahkan. Emas percuma (i.e emas jemputan, emas permulaan atau emas yang ditukarkan dari perak) tidak boleh dipindahkan. Emas juga hanya boleh dipindahkan jika akaun dipadam atau pelayan telah tamat. Selepas akaun anda terpadam sepenuhnya, anda akan menerima e-mel pautan pemindahan emas dalam tempoh 72 jam. Pautan akan dihantar ke e-mel yang digunakan untuk akaun tersebut. Emas hanya boleh dipindahkan kepada akaun dalam Travian Malaysia sahaja.

    Bagi pemain yang memiliki emas percuma dan emas yang dibeli, emas percuma akan digunakan dahulu. Contohnya, jika anda memiliki 35 emas percuma dan membeli 30 emas, anda memiliki jumlah 65 emas. Jika anda menggunakan 30 emas, terdapat baki 35 emas, oleh itu apabila anda membuat pemindahan emas, anda boleh memindahkan 30 emas (yang dibeli) dan baki 5 emas (percuma) tidak boleh dipindahkan.


    Ni bkn emas percuma, saya gali jumpa dkt ladang, haha, saya beli.. tapi ts2 saya dah close acc, nak pindah ke myx, tinggal nak approval dari admin je, yg dia suruh reply
    "yes i want to transfer" or otherwise, cuma admin tak baca lg yg reply yes tu.

  8. #8
    Lans Koperal WuNan's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by TaklukJagat View Post
    Ni bkn emas percuma, saya gali jumpa dkt ladang, haha, saya beli.. tapi ts2 saya dah close acc, nak pindah ke myx, tinggal nak approval dari admin je, yg dia suruh reply
    "yes i want to transfer" or otherwise, cuma admin tak baca lg yg reply yes tu.
    mohon rujuk kepada sokongan plus untuk masalah berkaitan dengan emas@berkaitan dengannya jika masih tidak mendapat emel/emas
    http://ts2.travian.com.my/support_fo...?t=plussupport

  9. #9

    Default

    Ia tidak baik, anda perlu untuk memindahkan dana secepat mungkin. Buat masa ini, orang yang membuang kredit emas.
    When, I was working with my parents in their shop, I was alone. Trivian was the only game, I was able to enjoy during that time. It is the best game available in the online community.

    Right now I am designing logos my website iguestblog and getting more concerns about my 3 months old kid Julia.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •