Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54

Thread: Simple Speed Server Teuton Guide

  1. #1
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Post Simple Speed Server Teuton Guide

    Guide ini adalah sebahagian dari Nailzz's Teuton Guide

    Hari pertama:
    Bangunan Utama lvl 2: 90 50 75 25 --14:30
    Titik Perhimpunan: 110 160 90 70 --10:40
    Bangunan Utama lvl 3: 115 65 100 35 --17:50
    Berek: 210 140 260 120 --10:20
    Clubswinger (2 unit): 190 150 80 80 --10:00
    Jumlah: 715 565 605 330 Waktu diperlukan adalah 63:20 minit

    Rompak! Rompak! Rompak! dan buat clubswinger sebanyak mungkin.
    tinggalkan gaul, raid teuton dan rom sahaja.
    setelah itu, bina gudang, jelapang dan pasar.

    Hari kedua:
    Kayu > lvl 3
    Tanah Liat lvl 2
    Besi lvl 1
    Tanaman secukupnya
    Bangunan Utama lvl 10
    Berek lvl 3
    Akademi lvl 10 (selidik SCOUT sahaja!)
    Dewan Perbandaran lvl 1 (Terus Buat Perayaan)
    Residen lvl 10
    Clubswinger 100-125 unit

    INGAT!! jangan buat bangunan lain!! (pemain selalu membuat kedutaan)
    sekali lagi. JANGAN BUAT BANGUNAN LAIN!!
    Jangan lupa Rompak! Rompak! Rompak!
    Jangan biarkan Clubswingers anda berada di dalam kampung!

    Hari ketiga:
    Settlers 3 unit
    Berek lvl 5
    Clubswinger 150-200 unit
    Scout 20 unit
    Dewan Perbandaran (berkemungkinan perayaan kedua)

    Pemilihan Kampung Kedua:
    untuk travian version 3.5:
    dinasihatkan untuk memilih kampung dengan kombinasi 3-5-4-6 atau 4-4-3-7
    alasan memilih kampung yang mempunyai lebih tanah liat kerana keperluan tanah liat yang banyak pada awal permainan, seperti untuk membangunkan kayu, tanaman, askar berkuda, tarbil, DLL.

    Risiko tidak memilih 15C / 9C untuk kampung kedua:
    Sudah jelas risikonya, pemain lain terlebih dahulu mengambilnya.
    tapi kembali lagi pada diri masing-masing, sudahkah anda menguasai 14x14 di wilayah anda?
    jika sudah, hampir mustahil ada pemain lain yang boleh mengambil 15c di wilayah anda.
    Jika anda yakin dengan diri anda, cuba menulis koordinat 15c / 9c tempahan di profile anda.

    jika sudah tahu akan risiko itu, cepat2lah membuat tarbil di kampung kedua, jika pemain lain merebut 15C anda, serang (bersama tarbil) sampai pop 0 ke kampung 15C, dan raid kampung utamanya.

    Hari keempat:
    Kampung pertama
    upgrade semua sumber ke level 4,
    bina 1 penebang kayu sampai lvl 10
    bina 1 tanah liat sampai lvl 10
    bina 1 penambang besi sampai lvl 10 (tidak disarankan kerana besi sering berlebihan dari hasil rompakan)

    pindahkan sumber yang secukupnya ke kampung kedua untuk mempercepatkan pembangunan

    Kampung Kedua
    Titik Perhimpunan lvl 1
    Pasar lvl 1
    Bangunan Utama lvl 10
    Akademi lvl 10
    Dewan Perbandaran (perayaan)
    Residen lvl 10
    Gudang lvl 8
    Jelapang lvl 8
    Settlers 3 unit
    Ladang lvl 2

    Hari kelima:
    berkemungkinan anda sudah mempunyai mata budaya yang cukup untuk kampung ketiga.
    anda di bebaskan untuk memilih kampung ketiga

    -the end-
    Last edited by Faris Azri; 11-04-2010 at 03:02 PM. Reason: ubah suai

  2. #2
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    kalo ada pape cadangan or nk further guide ni post jer.,
    plzz comment.,
    tq

  3. #3

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default


    Guide yang terlalu cepat,susah nak ikut ni,,,
    Kat malaysia ni speed server die 3x je,,,
    Klau 10x , mungkin boleh capai macam Guide ni...tu pon kena online game 24 jam...


    Start hari kedua dan ketiga tu pon dah susah orang nak buat :
    Akademi lvl 10
    Dewan Perbandaran lvl 1 (Terus Buat Perayaan)
    Residen lvl 10

    Hari ketiga tu:
    Settlers 3 unit
    Dewan Perbandaran (berkemungkinan perayaan kedua)

    Mungkin hari kedua dan ketiga tu ditukarkan hari kelima dan ketujuh,,,

    Ini hanya ikut aku punya pengalaman la,tak tau la pulak korang leh wat macam Guide ni,
    Kalau korang leh wat,memang aku respek...


    uhuhhuhuhuhu


  4. #4
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    huhu., guide ni da main da kat comx gn idx.,
    mybe sbb player dorg ramai kot.,
    resos pon byk.,
    hurmmm.,
    klo men kat myx susa lar.,
    sbb player ckit.,
    kg pon jauh.,
    btw., thx lee.,
    hehe

  5. #5
    Prebet
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    MAL
    Posts
    6

    Default

    sorry ler aku tanya kat sini...nak mencari skit punyer susah...kalu utk server biasa yg bukan speed server, apa cara yg paling cepat utk yg bermain teuton?? ader x link yg boleh korang bg???

  6. #6

    Default

    haha...aq mmg akan wt cara mcm nei....server normal atau bukan speed...blh pakai gak cara nei.... janji aktif...so men la dual...sng ckit nk aktif....

    soal buat kg waktu hari ketiga main...mmg boleh buat pon....tp setakat ini...pengalaman aq main gne teuton...hari keempat bru dpt kg bwu....huhuhu...speed server la....
    Last edited by SHIMIZU; 06-14-2010 at 04:47 AM. Reason: sje

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  7. #7
    Lans Koperal
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    53

    Default

    Quote Originally Posted by Oob Yoj View Post
    sorry ler aku tanya kat sini...nak mencari skit punyer susah...kalu utk server biasa yg bukan speed server, apa cara yg paling cepat utk yg bermain teuton?? ader x link yg boleh korang bg???
    ni dia slow servernye guide.

    http://forum.travian.com/showthread.php?t=98441
    BINA LAMAN WEB ANDA
    http://bit.ly/ihostnetwork

  8. #8
    Prebet
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    MAL
    Posts
    6

    Default

    thanx a lot...

  9. #9
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by SHIMIZU View Post
    haha...aq mmg akan wt cara mcm nei....server normal atau bukan speed...blh pakai gak cara nei.... janji aktif...so men la dual...sng ckit nk aktif....

    soal buat kg waktu hari ketiga main...mmg boleh buat pon....tp setakat ini...pengalaman aq main gne teuton...hari keempat bru dpt kg bwu....huhuhu...speed server la....
    thx!!!
    shimizu.,
    klo ko nk edit guide ni ckp gn ak ok., :o

  10. #10
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by Mr.Lee View Post
    [LEFT]
    Guide yang terlalu cepat,susah nak ikut ni,,,
    Kat malaysia ni speed server die 3x je,,,
    Klau 10x , mungkin boleh capai macam Guide ni...tu pon kena online game 24 jam...
    kt mner bro ada 10x???
    ak x jumpa lak..
    huhuhu

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •