Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Pemain baru

  1. #1
    Community Manager AdaM's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    157

    Default Pemain baru

    Bagi mereka yang berada pada kedudukan yang tidak strategik, berikut adalah antara cara anda boleh membina kampung yang lebih baik.

    1. Untuk permulaan, fokus pada pembinaan sumber2 dan gua sahaja. Sekurang kurangnya 3-4 gua bagi Gaul dan 6-7 gua bagi Rom dan Teuton. Abaikan dahulu pembinaan2 lain.

    2. Sebaik sahaja sumber sudah memadai dan gua telah cukup, bina residen @ istana dan latih peneroka.

    3. Buka kampung baru di kawasan yang tiada pemain lain tetapi berdekatan dengan pemain2 yang baru membuka akaun. Sebaik baiknya ambil kampung 15c atau 9c. Tumpukan pada latihan askar serangan, ini kerana terdapat banyak pemain yang baru membuka akaun yang tersedia untuk diserang anda.

    4. Kemudian, mulakan pembangunan di kampung pertama. Produksi sumber yang telah sedia tinggi akan menjadikan pembangunan kampung pertama anda pesat. Hantarkan sebilangan sumber kampung pertama ke kampung kedua bagi mempercepatkan pembangunan dan latihan askar. Kampung pertama diutamakan untuk menjadi kampung penghantar sumber dan pelatih askar pertahanan.

    5. Apabila kampung kedua telah stabil, buka kampung ketiga secepat mungkin juga dengan bantuan sumber dari kampung pertama. Dan begitulah seterusnya.

    p/s sebagai peringatan, menyertai mana mana persekutuan adalah SANGAT penting ^_^

  2. #2
    Lans Koperal sanosuke21's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tanah Merah
    Posts
    42

    Smile

    thank u adam..brilliant information..

  3. #3
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Klate
    Posts
    26

    Default

    tak la..xckup elok..mulakan register pada hari isnin jam 12.00am..comfem kamu akan berada area yg dah abeh BP(beginner protection)..plih teuton..jgn plih tugas..skip je..upgrade MB smpai lvl3, ttik prhmpunan lvl1, berek lvl1..latih 2eko aska belantan..rompak kmpg yg pop 1-8 je..INGAT!kamu bleh serg kmpg lain tp org lain xleh serang kmpg mu..huhuhu

  4. #4

    Default

    adam cam ne nk bine gua tu ?

  5. #5

    Default buat askar

    Salam kwn2.. aku pemain baru. Puak teuton. sape leh tolong aku camne nak hasilkan askar.
    MB thp 3, TPerhimpunan thp 1, berek dah ade tahap satu. bangunan pe sbenarnye utk wat askar neh? boleh tolong ajar step by step x? asyik kena serang je... aku pun nak menyerang jugak..

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by AskarFx View Post
    Salam kwn2.. aku pemain baru. Puak teuton. sape leh tolong aku camne nak hasilkan askar.
    MB thp 3, TPerhimpunan thp 1, berek dah ade tahap satu. bangunan pe sbenarnye utk wat askar neh? boleh tolong ajar step by step x? asyik kena serang je... aku pun nak menyerang jugak..
    http://forum.travian.com.my/showthread.php?t=7003

    rujuk yg nei

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  7. #7

    Default

    ok, gud information..
    i like it..
    tapi kena berhijrah jauh2 dulu la eh supaya tak kena bantai teruk2 nnt..huhu..

  8. #8
    Lans Koperal Indonesia's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Malang, East Java, Indonesia
    Posts
    27

    Default

    nice info ...
    very usefull for me . tq

  9. #9
    GreaT RuleR MoNTeL's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    47

    Default

    wah dah lama bersara bermain travian...nak mula main balik kat server 7...buat gua banyak2
    hi kawan2!

  10. #10
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    234

    Default

    Quote Originally Posted by MoNTeL View Post
    wah dah lama bersara bermain travian...nak mula main balik kat server 7...buat gua banyak2
    Selamat kembali....

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •