Search:

Type: Posts; User: arcobaleno

Page 1 of 20 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. ramai otai dah malas jenguk forum.hehe :D

    ramai otai dah malas jenguk forum.hehe :D
  2. Replies
    38
    Views
    20,535

    Poll: wazhanudin Join Date Apr 2009 Location ...

    wazhanudin
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Kuantan, Pahang, Malaysia
    Posts
    31

    dah lama register gak rupanya (chuckle). rajin2 jenguk n post lagi k bro. ajak rakan2 join sekali and...
  3. Thread: crew

    by arcobaleno
    Replies
    17
    Views
    8,337

    haha. salah topik ni kalau bincang one piece kat...

    haha. salah topik ni kalau bincang one piece kat sini :D
  4. Replies
    38
    Views
    20,535

    Poll: haha.maybe pasal orang ingat ni poll biasa kot....

    haha.maybe pasal orang ingat ni poll biasa kot. tu yang tak ramai vote.
  5. Replies
    104
    Views
    53,976

    wow. sampai camtu sekali. pasni kalau bagi resume...

    wow. sampai camtu sekali. pasni kalau bagi resume kena include kan pengalaman main travian la er kalau nk keje kat ofis tu? (whew) haha. welcome to the club k. rajin2 post dan bertanya. banyak otai...
  6. Replies
    104
    Views
    53,976

    welcome sume. rajin2 la post nanti ye (bow)

    welcome sume. rajin2 la post nanti ye (bow)
  7. Replies
    38
    Views
    20,535

    Poll: mampu jaga ke acc kalau x8? kompem kena ngadap...

    mampu jaga ke acc kalau x8? kompem kena ngadap depan komputer je nanti :D
  8. Replies
    14
    Views
    7,974

    garang nye abang SMOD ni. lari la forumer kalau...

    garang nye abang SMOD ni. lari la forumer kalau dok close thread je. rasanya belom lari topik pun tu :D thread starter pun belum muncul lagi untuk mintak thread ni ditutup (chuckle)

    papehal pun,...
  9. Replies
    14
    Views
    7,974

    haha.biar la dia. kan nak bertanya je tu. dia pun...

    haha.biar la dia. kan nak bertanya je tu. dia pun dah tau forum just tempat lepak and berguru ngan otai2 cam serai, eye shield, dooms dan lain2. lama-lama main, tau la dia nanti selok belok game ni...
  10. Replies
    14
    Views
    7,974

    ada la tu kot cara diorang detect. kalau tak,...

    ada la tu kot cara diorang detect. kalau tak, takkan nak ban secara semberono je. hehe :D
  11. Replies
    10
    Views
    11,185

    bro, ini thread lama. tahun lepas punya. xtau la...

    bro, ini thread lama. tahun lepas punya. xtau la kalau ally ni masih wujud ke x. nak lebih senang, bro mesej je kat pengasas persekutuan yang bro nak join tu. lagi cepat dapat reply. kalau search...
  12. Replies
    8
    Views
    9,740

    Sila login ke akaun mol anda terlebih dahulu dan...

    Sila login ke akaun mol anda terlebih dahulu dan reload mol point anda ke dalam akaun tersebut. Setelah itu klik pada halaman utama mol point dan pilih tab games. Di situ akan keluar 3 kolum iaitu...
  13. Replies
    7
    Views
    13,939

    thanks for sharing (bow) mantap2

    thanks for sharing (bow) mantap2
  14. Replies
    8
    Views
    9,740

    Untuk beli prepaid card goplayplay, sila klik...

    Untuk beli prepaid card goplayplay, sila klik pada link ni goplayplay.com

    terdapat beberapa cara untuk dapatkan topup card tu, leh beli via hp, credit card, mol point or beli dari agent penjual....
  15. Thread: Chief

    by arcobaleno
    Replies
    2
    Views
    3,553

    untuk residen, peneroka atau penghulu hanya boleh...

    untuk residen, peneroka atau penghulu hanya boleh dilatih pada tahap 10 dan 20 manakala untuk istana pula boleh melatih peneroka atau penghulu pada tahap 10,15 dan 20 :)
  16. Thread: Sangkar..

    by arcobaleno
    Replies
    4
    Views
    5,094

    yup. Haiwan tersebut tidak dapat digunakan untuk...

    yup. Haiwan tersebut tidak dapat digunakan untuk menyerang atau membantu kampung lain. Just boleh digunakan sebagai pertahanan pada kampung yang hero tangkap haiwan tu :)
  17. Thread: Sangkar..

    by arcobaleno
    Replies
    4
    Views
    5,094

    sangkar tersebut dibawa sewaktu melakukan serbuan...

    sangkar tersebut dibawa sewaktu melakukan serbuan :)
  18. Thread: Upgade

    by arcobaleno
    Replies
    1
    Views
    2,649

    erm, soalan anda sebenarnya telah terjawab...

    erm, soalan anda sebenarnya telah terjawab didalam thread terdahulu. boleh guna fungsi carian untuk mencari sebelum mulakan thread baru :)

    ok, untuk pertanyaan anda,barang tidak boleh di upgrade....
  19. Replies
    1
    Views
    2,781

    sama seperti proses untuk mengambil oasis yang...

    sama seperti proses untuk mengambil oasis yang tidak diduduki. hantar hero dari kg yang hendak own oasis tu.kalau ada def dalam oasis, clearkan dan ia akan menjadi hak milik anda (bow)
  20. Thread: 15 Crop

    by arcobaleno
    Replies
    5
    Views
    2,186

    stronghold? tu maksudnya kubu pertahanan :D kalau...

    stronghold? tu maksudnya kubu pertahanan :D kalau dalam travian ni, besenya leader ally akan mintak member2 ally utk buat kg kedua dan seterusnya di satu koordinat yg telah ditentukan supaya kawasan...
  21. Thread: 15 Crop

    by arcobaleno
    Replies
    5
    Views
    2,186

    cara lain? rasanya tu je la cara dia. kalau...

    cara lain? rasanya tu je la cara dia. kalau dekat, upkan gudang dan jelapang dulu. pastu baru sumbat sume resos dari kg 1. kalau naikkan bende2 yang tak berfaedah. memang lambat la nak berkembang kg...
  22. Thread: 15 Crop

    by arcobaleno
    Replies
    5
    Views
    2,186

    memang susah nak naikkan 15c if kg tu jauh dari...

    memang susah nak naikkan 15c if kg tu jauh dari kg 1. cara yang anda boleh lakukan adalah sentiasa hantar sumber nonstop ke kg 15c tersebut. atau dengan cara lain, bina berek dan terus farm kg...
  23. Replies
    69
    Views
    41,633

    haha.tolong laku kan forum la :p bg log yang...

    haha.tolong laku kan forum la :p bg log yang best2 ke
  24. Replies
    2
    Views
    1,360

    tergantung pemain. kedutaan banyak membantu untuk...

    tergantung pemain. kedutaan banyak membantu untuk meningkatkan produksi mata budaya kg per hari selain dari fungsi utk join mana2 persekutuan. kalau pemain jenis yang suka membuka kg baru, membina...
  25. Replies
    8
    Views
    8,063

    like this?

    like this?
Results 1 to 25 of 500
Page 1 of 20 1 2 3 4