Tab Content
  • AdaM's Avatar
    21 Hours Ago
    Pemain yang dikasihi, Kami amat berbesar hati untuk mengumumkan bahawa kami telah menetapkan tarikh rasmi untuk permulaan Travian Tournament 2017...
    0 replies | 38 view(s)
  • AdaM's Avatar
    1 Week Ago
    AdaM started a thread Promosi Emas!!! in Pengumuman
    Pemain yang dikasihi, Ini adalah masa terbaik untuk menambah emas Travian. Bermula dari jam 6 petang hari ini, kami akan memberi anda 20% lebih...
    0 replies | 446 view(s)
  • AdaM's Avatar
    2 Weeks Ago
    AdaM started a thread Pelayan Baru My3!!! in Pengumuman
    Pemain yang dikasihi, Yang dinanti-nantikan telah tiba! Pelayan Travian My3 (ts3.travian.com.my) akan dilancarkan pada hari Jumaat 5 Mei, 2017 jam...
    0 replies | 536 view(s)
  • AdaM's Avatar
    3 Weeks Ago
    AdaM started a thread Cari Perbezaannya!!! in Peraduan
    Pada suatu masa dahulu Maharaja telah mengarahkan artisnya untuk menyalin lukisan yang beliau ada di Istana di ibukota, supaya beliau dapat...
    0 replies | 551 view(s)
  • AdaM's Avatar
    3 Weeks Ago
    AdaM started a thread Ciri-ciri Baru! in Pengumuman
    Pemain yang dikasihi, Seperti yang anda tahu, kami telah mengumumkan tidak berapa lama dahulu bahawa rancangan kami untuk tahun ini adalah untuk...
    0 replies | 81 view(s)
  • AdaM's Avatar
    3 Weeks Ago
    AdaM started a thread Apakah bendanya tu? in Peraduan
    Pemain yang dikasihi! Sewaktu membuat penggalian arkeologi, yang dijalankan di tempat kami di dunia Travian Legends, kami menemuni amphora...
    0 replies | 105 view(s)
  • AdaM's Avatar
    4 Weeks Ago
    Ciri-ciri Mata kemenangan boleh memapar lebih daripada 99,999 Pembundaran XP yang diberikan mengikut tatal telah diubah agai pemain tidak perlu...
    0 replies | 126 view(s)
  • AdaM's Avatar
    4 Weeks Ago
    Pemain yang dikasihi, Sebahagian dari anda mungkin perasan, apabila anda log masuk kedalam permainan, anda mendapat amaran dari pelayar web anda...
    0 replies | 154 view(s)
No More Results

216 Visitor Messages

  1. View Conversation
    Bos, emas belum masuk untuk Peraduan Pengembaraan Wira - Hari Kelima

    luggnuz
    ts6.travian.com.my
  2. View Conversation
    ABG, nak tanya kenapa emas belum dimasukan dalam akaun saya di my6
    luggnuz ts6.travian.com.my

    Terima kasih kepada semua peserta, tetapi 5 pemain yang dipilih secara rawak yang memenangi 30 emas adalah seperti berikut:

    ID: birdie
    Dunia Permainan: My1

    ID: K A K I
    Dunia Permainan: My1

    Id: Luggnuz
    Dunia Permainan: My6

    Id: Bowler
    Dunia Permainan: MyX

    Id : eirza
    Dunia Permainan: MyX

    Emas telah dimasukkan kedalam akaun pemenang harian Hari pertama. Sekian

    Tulus ikhlas,
    Adam
  3. View Conversation
    How to complain the weaker multihunter that simply block our account?

    I play on the right way, but multihunter just simply block me for investigate.

    If some one do it wrong, its right to block them & make them lose more thing in their account. But, How travian paid the player lose IF there is the multihunter mistake?

    Im really really mad to face this thing.

    Could some one help me out?
  4. kepada Adam, pemain2 dibawah dari server ROA ts19.travian.com.my.
    nama2 dibawah telah banyak kali dilaporkan sebagai multi dan beberapa kali di ban dan unban dalam kurang dari 24 jam. nama2 kg jelas menunjukkan id2 berkenaan adalah multi. malah bekas2 pemain 1 ally sendiri memberitahu pemain2 berkenaan adalah multi. tetapi nampaknya MH hanya berdiam.

    last saya main tahun 2013, tahun 2016 nampaknya sudah kurang pemain travian. tahun 2013 dekat MYX perkara sama malah MH sendiri bermain bersama. perkara berat sebelah ini yang menyebabkan kurang nya pemain dalam travian malaysia.


    1074 thecower
    1274 lufy
    588 sai
    619 digi
    605 top
    595 mitra
    591 padini
  5. Mohon AdaM buat spotcheck kat server dibawah

    terdapat puak yg ada kabel dgn multihunter
    Semua id multi ally sekutu di protect xleh diban atau xda kesalahan yg dijumpa

    200id di adu ni jawapan dari mh;

    ID pemain-pemain yang anda berikan tidak mempunyai kaitan IP mahupun penggunaan sama PC. Ada kemungkinan pemain memanipulasi IP dan menggunakan beberapa peranti atau pelayar yang berbeza bagi mengaburi system permainan. Harap maaf, kami tidak dapat mengambil tindakan terhadap pemain-pemain tersebut. Sekian

    Tulus Ikhlas
    Multihunter

    Server yg berkaitan;

    ts1.travian.com.my
  6. baik release server normal versi T3.6 sambil tuh letak ajee keq sbg mh keq atau admin sendiri pantau

    MH kena strict baru power
    kalo sekarang mh x strict dah tapi main ikot pihak dah
    maklumler ada kepentingan sendiri kat sesuatu server

    contoh server yg mh dia terang2 pilih pihak ;

    ts2.travian.com.my/

    Kalo nak dgr aduan mmg banyak kot sampai ramai boikot tuk masuk forum2 travian sbb isu MH x adil.
    Ramai nak pindah ke server luar sbb isu MH bukan takat ts2 jeq tapi semua server ada problem sama.

    Buat pemantauan secara terus pasti AdaM akan lihat sendiri tingkah laku MH yg melindungi pemain yg gunakan bot, main multi, mcm2 ada skrg kat travian .com .my
  7. Assalammualaikum,Salam Sejahtera,

    Saya adalah rakan kepada permain McD di server yg sama iaitu server ts2.travian.com . Apa yang saya harapkan ialah sila semak semula berkaitan permain ini , kerana dari apa yang diberi tahu MH langgsung tidak beri peluang kepada beliau dan hal beliau sebagai pengguna. Ia saya juga tahu permainan ini mempunyai peraturan tetapi apa yang boleh saya katakan bukan setiap manusia itu terlepas dari melakukan kesalahan. Tolonglah berikan beliau perluang terakhir. Dari pengiraan saya sudah Hampir 3minggu akaun beliau di bannd. Dan saya harapkan perkara ini dapat diselesaikan dalam masa yang singkat kerana sudah terlalu lama perkara ini ditangguhkan dan pada saya denda dan hukuman ini cukup meyedarkan permain seperti McD . Andai perkara ini dibiarkan tanpa apa-apa tindakan kemungkinan permain-permain yang setia bermain dengan teravia akan berhijrah kepada permainan lain.

    regard,
    an Loyal of malaysia Travian player.
  8. assalam...
    mcam mne nak elak dari kene buli oleh kampung lain
  9. View Conversation
    bro ada masalah mengenai pemindahan emas . tolong bg email
Showing Visitor Messages 1 to 10 of 216
Page 1 of 22 12311 ... LastLast
Page 1 of 22 12311 ... LastLast
About AdaM

Basic Information

Statistics


Total Posts
Total Posts
367
Posts Per Day
0.12
Last Post
Tarikh Permulaan Travian Tournament 2017!!! 21 Hours Ago
Visitor Messages
Total Messages
216
Most Recent Message
03-05-2017
General Information
Last Activity
21 Hours Ago
Join Date
10-08-2008
Referrals
11

37 Friends

  1. 4u2c 4u2c is offline

    Prebet

    • Send a message via Yahoo to 4u2c
    4u2c
  2. aRa aRa is offline

    • Send a message via Yahoo to aRa
    • Send a message via Skype™ to aRa
    aRa
  3. Cherry Pie Cherry Pie is offline

    Lans Koperal

    • Send a message via Skype™ to Cherry Pie
    Cherry Pie
  4. cipkuk cipkuk is offline

    • Send a message via ICQ to cipkuk
    • Send a message via Yahoo to cipkuk
    • Send a message via Skype™ to cipkuk
    cipkuk
  5. Don_Vito Don_Vito is offline

    Lans Koperal

    • Send a message via ICQ to Don_Vito
    • Send a message via MSN to Don_Vito
    • Send a message via Yahoo to Don_Vito
    Don_Vito
  6. Doxycycline ♛ Doxycycline is offline

    WW WinneR

    Doxycycline
  7. fariez23 fariez23 is offline

    Prebet

    fariez23
  8. GaDiSKaLiSPeLuRu GaDiSKaLiSPeLuRu is offline

    GreatesT RuleR

    • Send a message via Yahoo to GaDiSKaLiSPeLuRu
    • Send a message via Skype™ to GaDiSKaLiSPeLuRu
    GaDiSKaLiSPeLuRu
  9. Hamunaptra Hamunaptra is offline

    Prebet

    Hamunaptra
  10. Howzat Howzat is offline

    • Send a message via ICQ to Howzat
    • Send a message via MSN to Howzat
    • Send a message via AIM to Howzat
    • Send a message via Yahoo to Howzat
    • Send a message via Skype™ to Howzat
    Howzat
Showing Friends 1 to 10 of 37
Page 1 of 4 123 ... LastLast